Uleiul din samburi de struguri

Cu siguranta nu foarte multi ati auzit de uleiul din samburi de struguri. Sincer nici eu pana cand o cunostinta plecata in State nu mi-a vorbit de existenta lui.

Mi se parte o metoda destul de eco daca ne gandim ca samburii raman dupa ce boabele de struguri sunt stoarse pentru a crea licoarea lui Bahus.

Uleiul de samburi de struguri se obtine prin presare la rece. Extractia lui este o metoda recenta din cauze tehnologice. A aparut initial in Franta si Italia unde era folosit pentru prepararea salatelor.

Este un ulei de o culoare galbuie-aurie cu nuanta verzuie, are gust placut, usor dulce, aproape fara miros.

In alimentatie se foloseste in special la preparat salate dar si la prajit fiindca nu se denatureaza la incazire. Intrucat nu se solidifica in frigider, e indicat si in prepararea maionezei.

Contine zinc, cupru, seleniu , vitamina E şi procianidina. Uleiul din samburi de strugure este caracterizat de continutul ridicat in acid linoleic (>70%), unul dintre acizii grasi esentiali. Mai contine acid palmitic, palmitoleic, stearic, oleic, etc

Este foarte utilizat in scopuri terapeutice si cosmetice. Se mai utilizeaza si la prepararea amestecurilor pentru baie. Este usor resorbit de piele pe care o inmoaie si o intinde. Se poate folosi si in cazul arsurilor sau pentru ingrijirea ranilor superficiale.

Exista tratamente cu ulei de samburi de struguri pentru: Colesterol, Varice si hemoroizi, Arterioscleroza, Fragilitatea capilara si fragilitatea vasculara in general, Deficiente imunitare, Artrita (reumatismul), Alergie, Imbatranire, Vedere obosita, Piele uscata si sensibila la frig, Piele cu tendinta de imbatranire, Ten uscat etc.

Mai multe detalii despre tratamentele cu uleiul de samburi de struguri gasiti aici.

Surse: elmiplant.ro, formula as, medicina-naturista.ro, foumuri naturiste si gastronimice.

Ps: si ca de obicei, documentandu-ma, observ din nou cum ziarul Atac(daca mai exista) isi scria articolele cu Copy/Paste.

Blogul s-a mutat pe www.sandydeea.ro . Puteti comenta si viziona acest articol aici:
http://sandydeea.ro/2009/04/27/uleiul-din-samburi-de-struguri/