Ne intoarcem de unde am venit?

Stau si ma intreb uneori (de cele mai multe ori retoric) daca intr-adevar involuam. Evolutia este defapt o involutie? Filmul Idiocracy reliefeaza acest lucru. E trist. Din pacate vedem asta peste tot si din ce in ce mai mult. Multi incep sa aiba senzatia ca sunt inconjurati de idioti ( vorba lu’  Lord Dark Helmet din SpaceBalls: „I knew it! I’m surrounded by Assholes!” ) .

Am descoperit acest documentar care se numeste Human Ape.  Realizatorii incearca sa ne arate care sunt diferentele dintre un om si o maimuta. Stiti foarte bine ca diferenta de ADN dintre noi si maimute este de aproximativ 2%. Astfel, Se vor supune la cateva teste maimute si copii. Maimutele ne bat la memoria de scurta durata. Mai mult nu va voi dezvalui pentru ca vreau sa vedeti documentarul. E interesant.

Dar ce m-a determinat sa scriu acest articol? Sa spunem ca ingrijorarea. De curand eram intr-un parculet pentru copii. Stateam pe o banca, in fata mea un gardulet si dincolo tarcul de copii. Frumos reamenajat parculetul(uite un lucru bun de la campaniile electorale) . Incercam sa port o discitie cu interlocutorul meu, cand ciulesc o ureche spre tarcul plin de copiii care se jucau. Raman socata. Nu! Nu vorbeau urat. Erau prea mici. Urlau, tipau, se maimutareau. Doamne…daca puneai inregistrarea sunetelor scoase de copilasii aia langa o inregistrare cu maimute, nu gaseai diferenta.

V-am mai spus intr-un post precedent cat urasc eu oamenii care se usureaza in natura. In acelasi parc, aceeasi zi…la cativa metri de noi, era o baba care si-a pus nepotica la „clocit” . Dupa aceea fetita a inceput sa sara pe tronsonul cu iarba din fata noastra.

Nu mai am ce exclamatii sa pun. Nu stiu pe ce lume mai traim. Observ cu durere incotro ne indreptam.

Ps: Da…stiu ca este un post dupa o mare pauza. Inca mai lucrez si la desene…Cand voi termina cate ceva, postez. De cateva zile incoace nu prea sunt in stare de nimic. Nu prea stiu ce-i cu mine.

Blogul s-a mutat pe www.sandydeea.ro . Puteti comenta si viziona acest articol aici:
http://sandydeea.ro/2009/07/08/ne-intoarcem-de-unde-am-venit/

22 răspunsuri

 1. Asa, asa..cu interlocutorul 😛

  In Valcea am avut placuta surpriza sa vad un politist dand amenda pentru genul asta de comportament.

 2. Mergem cu familia la Zoo. La iesire ne vom departa de lume civilizata…

  Suntem cu 2 cm peste maimuta si cu 3 cm sub porc… Si suntem fericiti…

 3. poi kross…vrei sa zic ca eram cu tine si ne pupam?

 4. Eh, come on, just teasing.

  Paul : De ce sa mai mergem la Zoo, lumea ne poate vedea si aici, sau mai simplu, ne urmareste online 🙂 ?

 5. Paul: Asa e din pacate…

 6. Kross: My turn to tease 😛

 7. Dai naibi..sunt doar oameni…eu astept desenele.. 😛

 8. Sadd…permite-mi sa rad in hohote…esti funny. Ok. Ok…voi lucra mai cu spor. Parca ai fi profa mea de arta digitala, care tot asa, ma intreaba zilnic ce am mai lucrat.

 9. You are funny,a beautiful day 🙂

 10. Mee? 😀

 11. Si eu am observat, si e adevarat nu degeba exista la romani cuvantul „prostime”. Insa cred ca si noi cei care „stam si privim” avem partea noastra de vina, fiinca teleram toate aceste comportamente!

 12. Sandydeea…ai noroc..eu as fi mai rau ca ea :))

 13. eu zic ca esti indragostita…:)

 14. Tibi….Indragostita sunt de 1 an, 4 luni, 16 zile si 20 de ore :d Si intr-un fel, datorita acestui fapt am inceput sa scriu mai des pe blog. Deci…nu are a face 😛

 15. din pacate gradul de necivilizare a populatiei romane este alarmant de mare…

 16. We’re surrounded by Assholes, indeed!

 17. Ai dreptate

 18. In mare parte ai dreptate! Dar as avea o intrebare? Acel parculet avea si toaleta publica? Pentru ca in mod normal si civilizat orice parc ar trebui sa aiba asa ceva.
  Cat despre zbieretele copiilor, ce sa spun, sa stii ca sunt exact ca si maimutele. E suficient ca unul singur sa fie „obraznic” ca toti ceilalti sa-l imite, indiferent cat de bine educati ar fi acasa 🙂 Dar din pacate scuza generala este: e copil, n-ai ce sa-i ceri.

 19. Sunt copii…dar parca au injectat idiotenia in ei…Copil, ne-copil…se naste cu un anumit IQ…deci nu-i o scuza. Fireste ca erau veceuri publice la capatul aleii(dn parculet….care era un parculet foarte mic dintre blocuri…deci nu erau departe veceurile)

 20. Te-am votat cu a cincea steluţă, deci cu EXCELENT pentru că ai abordat o problemă des întâlnită la români, respectiv te-ai referit la cei care urinează pe stradă sau pe unde nimeresc.
  Îţi spun sincer că deşi am aproape 42 de ani, poate nu-ţi vine să crezi sau poate vei râde de mine (sau poate vor râde pişăcioşii care se comportă ca animalele) dar NICIODATĂ în viaţa mea NU AM URINAT PE STRADĂ, PE UN PERETE SAU PE UN GARD !
  Oricât de greu mi-a fost, din ruşine şi din bun simţ, am căutat cu disperare o toaletă publică, un restaurant sau chiar (observi că merg cu sinceritatea până la capăt) am intrat în curtea unor oameni şi i-am rugat să-mi permită să mă duc urgent până la toaletă (le-am şi promis că le plătesc pentru deranj, dar dânşii nu au vrut nici un ban). Aşa m-a învăţat mama mea de mic copil.
  Prin această atitudine pe care am avut-o toată viaţa, am încercat şi încerc să mă diferenţiez de animale, să demonstrez că există o diferenţă ENORMĂ între om şi animale (cărora nu trebuie să le purtăm pică atunci când le vedem, urinând pe unde nimeresc). Mie mi-e tare teamă că obiceiul de a urina pe stradă, pe trotuar, pe garduri, în ganguri, etc, ESTE UN OBICEI SPECIFIC ROMÂNESC, am putea spune „tradiţional”. Sper să mă înşel şi să nu am dreptate. Lipsa de bun simţ este atât de mare la români, încât este greu să o poţi măsura cumva.
  Mi-a mai plăcut la tine că ai vorbit despre modul în care oamenii „au evoluat”. Ai punctat foarte bine şi subscriu întru totul, ba chiar îţi recomand să citeşti ce am scris eu AICI despre evoluţionism. Sper să-ţi placă imaginea postată de mine pe blog, mă refer la aceea care ilustrează excelent modul în care s-a derulat „evoluţia” societăţii. Din acea ilustraţie, vei vedea că omul se comportă de multe ori ca un… porc ! Un om care urinează pe unde apucă, fără să-i pese de nimeni şi de nimic, nu se deosebeşte foarte mult de animalul pe care-l vei vedea în ilustraţia respectivă !
  Sper ca acel material să susţină aspectele foarte importante pe care le-ai subliniat şi pentru care nu pot decât să-ţi mulţumesc.
  P.S. Am constatat că urinătorii profesionişti apar în zonele unde există cârciumi, baruri, terase, etc, dar şi în ganguri (prin care nu mai poţi să treci din cauza mirosului imposibil de suportat).

 21. Îmi cer scuze, m-am grăbit şi am făcut o mică greşeală. Materialul pe care ţi l-am recomandat ESTE PRELUAT DE MINE pe blogul meu şi nu este scris de mine, ci doar ajustat din punct de vedere al formatării textului şi imaginilor postate. Vei observa că autorul acelei Scrisori este ALIANŢA FAMILIILOR DIN ROMÂNIA ! şi am precizat şi SURSA unde se poate citi documentul respectiv în original.

 22. Multumesc mult pentru comentariu 😀 🙂

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: