Ai 2% pentru tinerii jurnalisti din Romania?

De ce va transmit acest mesaj? Nu e numai faptul ca sunt membru ASJC. E mult mai mult de atat. Mereu ni se spune ca si studenti la jurnalism ca noi vom schimba media din Romania. Si daca pe umerii nostri cade viitorul mass-media romanesti, de ce sa nu luptam impreuna. Asociatia Studentilor la Jurnalism si Comunicare este singura asociatie de studenti din Romania care are ca tinta tinerii pasionati de media.

Cu aceasta ocazie lansez 2 provocari: una este sa ne acordati sprijinul vostru (cei 2%) in a ne dezvolta si a face proiecte deosebite si cel de-al doilea este de a te alatura si tu ASJC. Nu conteaza la ce facultate esti, din Bucureesti sau din alt oras. Important e sa te pasioneze media si sa vrei sa te implici.  Hmmm si ca sa va tentez oleaca, va spun ca avem parte de multa distractie si invatam impreuna o multime de lucruri si ne facem multe contacte in media nationala si mai ales internationala. Gata! Eu am zis destule, daca sunteti curiosi, cercetati blogul ASJC .

Aah…si acei 2% oricum ti ia Statul si ii trimite unde vrea el. De ce sa nu ii directionezi unde conteaza?

_________________________

Asociatia Studentilor la Jurnalism si Comunicare (ASJC Romania) a trecut cu bine de primul an de existenta juridica si a strans experienta si rezultate. Suntem o comunitate de tineri jurnalisti si existam cu scopul de a le facilita altor tineri jurnalisti ca si noi accesul la proiecte europene. Luptam pentru o media de mai buna calitate si credem ca la baza unei schimbari sta educatia. Asa ca investim in schimburile dintre studenti, in educatie non-formala si in vizite peste “gard” (a se citi granita), pentru a arunca un ochi in curtea vecinilor europeni si a invata de la/impreuna cu ei media.

Pentru a ne ajuta sa crestem, poti alege sa directionezi cei 2% din impozitul tau catre ASJC Romania. Ne-am ocupat noi de completat datele asociatiei. Tot ce trebuie sa faci acum este sa completezi unul dintre formularele de mai jos si sa il trimiti prin posta sau sa il depui personal la administratia financiara de care apartii. Data limita pentru depunere este 15 mai 2009.

Iata si cele doua formulare (declaratia 230 si respectiv 200) – alege-l pe cel care se potriveste situatiei tale:

[…]

Pasul 3. Completati datele pe declaratia in functie de sursa dvs. de venit:

a) daca aveti venituri din salarii:

• completati Declaratia 230 (punctele A si B)

Nu va faceti probleme daca atunci nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata.

b) daca aveti venituri din alte surse (cedarea folosintei bunurilor, drepturi de autor, etc):

• completati Declaratia 200 (punctul III)

Cei care obtin, pe langa salarii, si alte venituri, vor completa formularul 200 – Declaratie speciala privind veniturile realizate in anul 2006, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul III, Destinatia sumei reprezentand 2% din impozitul pe venitul anual datorat.

[…]

Pasul 4. Trimiteti prin posta declaratiile administratiei financiare de la domiciliul dvs. sau depuneti-o chiar dvs. Termenul limita este 15 mai 2009!

Sursa: doilasuta.ro

Va multumim pentru sustinere!

Echipa ASJC

Blogul s-a mutat pe www.sandydeea.ro . Puteti comenta si viziona acest articol aici:
http://sandydeea.ro/2009/05/07/ai-2-pentru-tinerii-jurnalisti-din-romania/

10 răspunsuri

 1. Îi redirecţionez. Către SMURD. Ăia au schimbat viaţa multora. Ca să nu mai spun câte vieţi au salvat.
  În ceea ce priveşte viitori jurnalişti, părerea mea sinceră este că sunt mai slabi decât cei actuali, aşa că nu am ce să le ofer în afară de drastica mea ignoranţă.
  Sper să te revăd între cei 1% care sunt făcuţi să mă contrazică, măcar din unele puncte de vedere.

 2. @ DeMaio: Sunt de parere ca numai muncind si evoluand pas cu pas pe scara experientei si carierei voi ajunge la nivelul la care sa te contrazic in acele puncte de vedere. Dar pentru a ajunge acolo, trebuie sa avem la ce sa lucram si fara sa avem bani cum sa facem proiecte la care sa muncim pentru a evolua? Deci 2% sunt pentru evolutie. 😉

  Poate ca sunt inca o visatoare, dar eu chiar cred ca se va imbunatati presa. Am si eu sperantele mele idealiste. He he… Sa ma auda Cel de Sus!

 3. Când am intrat la Rompres, în 1999, îmi plăteam singur mobilul, abonamentul pe RATB era decontat la jumătate, aveam salariu 450.000 lei şi mâncam doar covrigi şi pateuri. Nu-mi spune cum este cu pregătirea, că nu are legătură cu banii, omule. Jurnaliştii nu se fac, nu au cum, jurnaliştii există. Şi asta o dovedesc cei care practică fără probleme meseria asta, la nivel înalt, fără să fi trecut în viaţa lor pe la o facultate de pierdut timpul.
  Şi o rugăminte: nu mă compara cu tine. Ai de partea ta tinereţea şi voinţa. Eu nu dispuneam la vremea mea decât de demenţă, de aia am şi acceptat lucrurile acelea.
  Talent este. Şi ăsta nu are nevoie de bani. Ci doar de un spaţiu în care să erupă. Asigură-te de ăla şi terminaţi cu cerşitul 🙂

 4. Cu atatea posibilitati de lansare, promovare si sustinere a unui proiect de revista pe online, nici nu stiu cum va permiteti sa cersiti 2 procente din salariile noastre. Mai ales ca acum ziarele mari se muta toate pe online… pentru ce aveti nevoie de bani? faceti un site, un blog, faceti bartere… puneti-va reclame pe site.

  Sunteti atat de neinspirati… tipic jurnalistilor care nu cunosc alte medii decat print-ul… chiar vreti sa deveniti desueti inainte sa ajungeti in facultate? dumnezeule…. ce copii.

 5. …sau sa terminati facultatea, scuzati-ma.

 6. Ion: noi nu facem doar o revista sau ceva in genul asta. Organizam diverse evenimente, facem traininguri…pe scurt : incercam sa educam generatia asta noua de jurnalisti ”deja desueti”. Nu sunt niste bani care merg in vreo publicatie interna pe print, ci niste bani investiti in oameni . Sunt convinsa ca nu-si doreste nimeni o noua generatie de jurnalisti Can Can. Incercam sa ne asiguram ca nu va fi asa.

 7. Intr-o lume perfecta, jurnalismul ar merita cei 2%, dar eu sunt de parere ca cine vrea sa iasa in fata in acest domeniu are mai mult decat e necesar pentru a o face.

  Cred ca problema cu voi studentii la jurnalism e ca sunteti invatati sa invatati prost, la facultatea aia cu iz pre-optzecinouăist.

  Cineva foarte inteligent spunea odata ca „la 7 ani mi-am intrerupt educatia pentru a merge la scoala”

  …mare dreptate

 8. Sincer? ce legatura are facultatea cu asociatia? Nici una. Nu reprezentam facultatea, reprezentam tinerii pasionati de media care doresc sa faca ceva, nu sa piarda timpul in facultate

 9. eu i-am dat fundatiei pro 😀

  ce-s te faci… m-au corupt astia din redactie…

 10. ;)) hi hi..asta e…

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: