Adevarul de seara

Si iata ca daca Krossfire a prevestit un articol despre acest subiect, trebuie sa il si scriu.

Ieri seara, pe la ora 17, a aparut primul numar din Adevarul de seara. Este al 4-lea ziar gratuit alaturi de : Compact, Ring si Curentul. Dupa cum scrie si in ziar, puteti sa il gasiti in zonele aglomerate ale bucurestiului: stati de metrou si RATB, intersectii mari, cinematografe, restaurante, hipermarketuri, etc…

George Hari Popescu a prevestit inca de pe 6 octombrie aparitia ziarului.

Designul este curatel, mult mai lizibil decat unele ziare (platite). Nu vad nici o gagica cu tzatze goale, ceea ce ma bucura. Majoritatea reclamelor sunt pentru trustul Adevarul.

Continutul este interesant si pare mai de calitate decat celelalte ziare gratuite. Se vede ca a fost pregatit cu atentie. Contine 16 pagini cu articole despre evenimente si subiecte de interes general si in speta pozitive. Nu simt influente politice(dar nu mai e mult pana la campania electorala).

Comform ziarului Adevarul(de dimineata, platit), „Pentru început, “Adevarul de seara” va aparea în Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Timisoara, Oradea, Arad, Bacau, urmand ca distributia sa fie extinsa si in alte mari orase din tara, in perioada imediat urmatoare.
Tirajul total pentru primele sapte orase va fi de aproximativ 250.000 de exemplare/zi si va urca, in prima faza, spre 500.000, pentru ca anul viitor sa atinga 700.000 – 1.000.000 de exemplare zilnic, pe masura ce se vor deschide noi editii în alte judete.”

Adevarul de seara este un proiect pregatid de aproximativ un an de zile si se vrea a fi „cel mai important cotidian gratuit din Romania, difuzat în premiera dupa-amiaza. Noul ziar va fi distribuit la nivel national, zilnic, sapte zile din sapte.”

Wrong! In premiera? Dar practica ziarului de dimineata si de seara este foarte veche. Conform manualiluli de Introducere in sistenul Mass-media, aparitia audiovizialului a determinat disparitia ziarelor de pranz si de seara deoarece oamenii nu mai simteau nevoia de a cumpara editiile acelea. Editia de dimineata era de ajuns. Foarte multe ziare de pranz si de seara si-au schimbat ora de difuzare, devenind ziare de dimineata.

Am gasit pe jurnalism online o mica istorioara a ziarelor de seara din trecut. Va citez oleaca acilea:

„Este, daca nu ma insel, primul ziar de seara care apare in Romania din anii ‘90 incoace incoace si primul cotidian de seara aparut dupa ‘89. Nu stiu cat au mai aparut ziare de seara pe vremea comunismului, dar singurele cotidiene de seara de care imi amintesc in acest moment dateaza din perioada de pana in al doilea razboi mondial. E vorba de editii de seara ale unor ziare precum Universul. Inainte de 89, bucurestenii aveau un ziar de dupa-amiaza, Informatia Bucurestiului, care a fost rebotezat Libertatea si a devenit ulterior ziar de dimineata. La un moment dat, Evenimentul zilei a scos o editie de dupa-amiaza, botezata Bulina Albastra. Dar unicul ziar de seara aparut dupa caderea comunismului, pe la inceputul anilor ‘90, pentru scurt timp, a fost Seara — era facut de Mihai Coman si scos de trustul Topaz, care tiparea si revista Zig Zag. Ziarul a aparut o vreme (se tiparea de trei ori pe saptamana, daca tin bine minte), a castigat si un premiu international pentru design (facut de Gigi Cojocariu, daca nu ma insel), insa a disparut din peisaj dupa doar cateva luni.”

Ce va fi, va fi. Nu putem decat sa observam cum evolueaza. Singura concluzie este ca Adevarul de Seara are un tiraj impresionant si isi propune sa fie mai tare decat celelalte 3 ziare gratuite.

Blogul s-a mutat pe www.sandydeea.ro . Puteti comenta si viziona acest articol aici:
http://sandydeea.ro/2008/10/18/adevarul-de-seara/

8 răspunsuri

 1. […] -Am citit primul numar din Adevarul de Seara, al patrulea ziar gratuit din Bucuresti. Pare a se fi pozitionat pe undeva intre ring si Curentul, cu reportaje si feature-uri lunguiete (Fabricantul de Pantofi de Clovn , Designerita de Papusi) si cateva aruncaturi de stiri mondene. Vine si o recenzie pe larg, dar nu de la mine. […]

 2. Sper ca tirajul asta sa se acopere in timp !

 3. ESTE DREPT. ADEVARUL DE SEARA ESTE DE DEVORAT, E UN ZIAR NOARMAL SI USOR, CARE SE POATE CITI IN TRAMVAI, IN AUTOBUZ, IN METRO, MAI ALES IN METROU, DAR ADEVARUL DE SEARA TE CONECTEAZA LA REALITATE, GRATIS, TE CONTECTEAZA LA FILME, LA F P LA DILEMA VECHE, LA DILEMATECA.

 4. Va solicit ajutorul in legatura cu coruptia si nedreptatea ce se intampla la UMF „Gr.T Popa” Iasi!Sunt student in anul II, medicina generala,inca de la examenul de admitere mi-am dat seama ca fac o greseala ca am aplicat pentru aceasta facultate.Totul a inceput cand 70 de persoane au obtinut 10 la examenul de admitere, ce-a ce mi se pare cam dubios(conform graficului lui Gauss);de curand am amflat ca acele persoane erau odraslele unor doctori prieteni cu profesori de la UMF(Paduraru Dumitru, proaspat sef la catedra de anatomie).Povestea continua cu notele obtinute de „favorti” la examene-10 pe linie.Va jur ca acei studenti nu meritau nici macar 5 de trecere(sunt coleg cu ei si le stiu performantele la laboratoare).Unul dintre ei este copilul unui profesor de anatomie ce preda in universitate-dar la alta serie.Fetelor li se solicita „servicii” pentru note la examen(Conf.PaduraruDumitru), baietilor li se cere diferite sume de bani in functie de importanta examenului si de credite.Nu asta ar fi problema mare, ci faptul ca studentii care invata cu adevarat sunt descurajati de profesor deoarece li se solicita bani pentru a trece examenul.E un adevarat haos,e ca in jungla,supravetuieste cine e mai puternic.Este pomovata prostia, ajung doctori care nu stiu sa i-a pulsul la radiala, sa ucida oameni prin incopetenta si prostia lor.Strainii care nici macar nu stiu limba romana trec examenele cu brio.Desi raspunzi corect la examen iti spune ca nu stii nimic,ca esti incopetent,ca nu cunosti.De curand examenul la disciplina anatomie i s-a modificat structura „pentru o mai buna obiectivitate”,obiectivitate care nu exista defapt deoarece subiectele la examenul grila sunt deja cunoscute de „favoriti”.Ce pot face eu,un amarat de student care este bantuit de aceasta coruptie si nedreptate din jurul lui?Sunt obligat sa intru in hora lor,dar nu vreau,vreau sa ajung un medic cu constiinta impacata,sa dorm linistit cu capul pe perna.Daca traim in Romania asta corupta, care nu te lasa sa fii corect, vom ajunge de unde am pornit>Jungla.
  PS:D-l Paduraru Dumitru a fost implicat in numeroase procese intetate lui,dar fara succes( este sustinut de Arastasoaie rectorul universitatii).
  Multumesc anticipat!

 5. Salut. Eu nu prea am cum sa te ajut personal.

  E o situatie foarte alarmanta.

  Am pasat cazul la Realitatea. Ei sunt foarte tari in anchete.

 6. Nu e chiar asa.pt radu vasile.Nu sunt fiul vreo 1 doctor din iasi prieten cu conf dr paduraru.Dar nu e asa suspect la admitere sa ia 10 70 de oameni pentru ca testele erau stiute de dinainte si am luat si eu tot 10 si alti colegi de ai mei fara sa dau spaga.E adevarat ca sunt fii de doctori la seria lui si poate intr-un fel sau altul sunt favorizati,dar au luat 10 la practic si nu la examenul mare.Nu am dat nici un ban pentru anatomie si nici nu am pile si domnul conferentiar a fost obiectiv la practic,nici nu a fost absurd,nici n-a fost delasator…Am vazut ca a fost corect si cu ceilalti colegi,adik in general cel care a invatat a luat si nota mare,care nu nu a mai trecut.De la inceput mi s-a spus ca se cere spaga de catre domnul conferentiar dar nu e asa,cel putin eu nu am vazut.A fost corect examenul pentru mine si pentru cei pe care ii cunosc.Nu stiu ce sa zic exact ce ai vazut tu,dar asta am vazut eu.Grila a fost cam grea si bibliografia a fost data cam tarziu,este adevarat.Dar examenul a fost corect,parerea mea.Cred ca se exagereaza.

 7. Ce legatura o avea situatia asta cu Adevarul de seara habar nu am

 8. buna Radu Vasile…sunt de acord cu TINE DUMITRU PADURARU A PIERDT PROCESUL IN APRILIE 2009 acesta nemaiavand dreptul de a profesa si a preda cu toate acestea este facut seful institutului de anatomie suflandui in fata lui Zanoschi si altora,domnul Zanoschi este unul dintre ultimii anatomisti clasici ai umf-pacat ca vor sa-l scoata la pensie alaturi de antohi si varlam…fracu+paduraru+astarastoaie+decanita astia tb dati afara

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: