Dedicat barbatilor :Stiti voi ca va iubesc ;)

S-a inventat berea medicinala!

 

Sotiile nu va mai pot spune de acum incolo ca berea nu e sanatoasa. Caci iata ce ne spune Adevarul 

Bautura este slab alcoolizata, poate fi preparata in casa si este indicata bolnavilor cu probleme digestive si hipertensivilor O cescuta de bere medicinala dupa fiecare masa fortifica organismul, sustin unii nutritionisti.  Licoarea este preparata prin adaugarea unui macerat din plante. Berea medicinala se prepara in casa si  foloseste ca materii prime de baza orzul, hameiul, apa si drojdia. Orzul poate fi inlocuit cu boabe de grau, de porumb, orez sau ovaz.

Liliana Ivan adauga in articol si o reteta de preparare a acestei beri englezesti

Reţetă de preparare

Avem nevoie de următoarele ingrediente: 10 l apă, 750 g malţ de orz, 750 g boabe de porumb, 10 conuri de hamei, 30 g drojdie de bere. Preparare: într-un vas emailat fierbem malţul şi porumbul, la foc mic, timp de patru ore.

După aceea adăugăm conurile de hamei, înfăşurate în tifon şi lăsăm licoarea să mai fiarbă 20 de minute. Apoi strecurăm berea într-un vas curat, adăugăm zahărul şi lăsăm băutura să se răcească până la temperatura de 30 de grade.

În final, adăugăm drojdia amestecând foarte bine ingredientele. Timp de două zile, berea obţinută se  păstrează la rece. După această etapă licoarea o punem în sticle  pe care le închidem ermetic şi le depozităm la rece. După cel puţin 24 de ore, berea poate fi degustată.  Peste această bere obţinută în casă şi care conţine 5% alcool se adaugă diferite macerate din plante pentru obţinerea berii medicinale.

Astfel, berea indicată persoanelor care suferă de afecţiuni digestive se adaugă un amestec compus din 10 g de flori de pelin, 10 g de muguri de pin şi un litru de bere preparată după reţeta prezentată mai sus. Se lasă trei zile la macerat. Doza zilnică indicată este de o ceşcuţă, după mesele principale.

 

Si ca sa nu fie totul tot, va spunem ca berea aceasta poate fi consumata si de soferi!

 

Berea medicinală englezească  este un excelent tonic general. Compoziţia se prepară din 15 g de rădăcină de genţiană, 10 g coajă de  lămâie, 1 g de scorţişoară. Aceste ingrediente se macerează  într-un litru de bere fără alcool timp de trei zile.

Se consumă două – patru ceşcuţe pe zi. Băutura poate fi consumată de cei care obosesc uşor, precum şi de şoferii care călătoresc pe distanţe mari.

Berea  medicinală antifermentativă este o băutură ideală pentru cei care suferă de   colici. O astfel de licoare o preparăm din oregano-vârfurile înflorite (30 g)pe care le macerăm într-un litru de bere, timp de două zile. Se consumă o ceşcuţă pe zi sau când apar probleme  digestive.

Fitoterapeutul Eugen Giurgiu recomandă berea medicinală persoanelor care suferă de afecţiuni digestive, hipertensivilor, precum şi celor care au nevoie de fortificarea organismului.

Eu o recomand tuturor cu dragoste.

Eeh…vedeti cum va iubesc femeile voastre…ia sa va vedem cu un buchet de flori cand ajungeti acasa. smiley smileysmiley

Blogul s-a mutat pe www.sandydeea.ro . Puteti comenta si viziona acest articol aici:
http://sandydeea.ro/2008/09/04/dedicat-barbatilor-stiti-voi-ca-va-iubesc/

5 Răspunsuri

  1. Chinezii beau bere din lapte. In curand se va extrage direct din apa (ca in Water World – Hidro, apa de mare dublu distilata) si nu vor mai fi restrictii😀

  2. ador filmul acela…poate il vom vedea impreuna intr-o zi…

  3. well… nu-mi place berea dar, de ce nu poti sa pui direct plantele macerate in apa sau ceai? Ah si… asta cu „Doza zilnică indicată este de o ceşcuţă, după mesele principale” inseamna ca un bautor de bere saliveaza la sticla precum cainele la friptura deci, nu vad placerea nicaieri🙂

  4. Da stiu,dar vb ceea: barbatul bautor de bere are numai halbe in casa.

    „Nu toate substantele chimice sunt rele. De exemplu fara hidrogen si oxigen nu am avea apa, o subtanta vitala in obtinerea berii .” (Dave Barry)

  5. Mie nu îmi place deloc berea. E curios că pot bea mult whisky fără să mă îmbăt, dar după un pahar de bere sunt mangă. ;))

    În plus, consider că berea este refugiul bărbaților căsătoriți de peste treizeci și cinci de ani, cu doi-trei copii.😀

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: